Punten tegen Achilles’29 pakken als beloning

Telstar-stadion Velsen-Zuid. Foto Fokke Zaagsma

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Complimenten zijn er al weer genoeg voor het spel van Telstar. Het wordt echter tijd voor punten. In vier dagen tijd kan de Velsense ploeg goede zaken doen. Vrijdag wordt op eigen veld aangetreden tegen het eveneens nog puntloze Achilles’29 terwijl maandag in Sittard tegen Fortuna wordt gespeeld.

,,Natuurlijk heb ik al met een schuin oog naar Fortuna gekeken, maar de focus ligt eerst volledig bij Achilles’29. Een gedreven ploegje dat nu ook wel punten zal willen pakken", blikt Telstar trainer Michel Vonk vooruit. ,,Maar wij willen ook punten hebben. We zijn al weken lekker bezig, maar moeten ons nu proberen te belonen met een overwinning. Dat zou ook lekker zijn richting de wedstrijd van maandag."

Kindermans

In het afsluitende potje donderdagochtend op de training raakte Jonathan Kindermans geblesseerd. Hij kreeg de bal hard tegen zijn linkerpols aangeschoten en moest de training meteen staken. De Belgische middenvelder werd daarna onwel en moest door fysiotherapeut Paul de Vlugt en keeperstrainer René Ponk naar de kleedkamers worden begeleid.

Het is dus zeer onzeker of hij vandaag kan spelen. Johan Kulhan zal bij een eventueel afhaken naar het middenveld verhuizen terwijl Calvin Valies als buitenspeler zal beginnen. Anmar Almubaraki is ook nog niet inzetbaar. ,,Hij zit op 90 procent, maar we willen geen risico’s nemen. We hebben er niets aan als hij te vroeg begint en snel de wedstrijd zou moeten verlaten." Anthony Correia, Tim Keurntjes en Wouter de Vogel zijn er ook niet bij.

Het duel tegen Achilles’29 staat onder leiding van scheidsrechter Koekoek en begint om 20 uur.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen