Taakstraf voor ruzie in Turks cultureel centrum

Dagmar Aarts
Haarlem

Tanju A. uit Beverwijk is door de Haarlemse rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk. A. is schuldig bevonden aan een ruzie in het Turks Cultureel Centrum aan de Kerkbeeklaan in Beverwijk, op 29 november vorig jaar.

De Beverwijker had die dag gedronken en kreeg ruzie in het centrum. A. werd verwijderd, maar was woest. Hij dacht het huis van de man met wie hij ruzie had te bezoeken, maar stond bij de buurvrouw. A. tikte een raam in en schopte tegen een rolgordijn. Hierna keerde de boze man terug naar het Turks Cultureel Centrum, waar hij ook ramen vernielde. Bovendien had A. een -al dan niet geopend- vlindermes bij zich. Tijdens een worsteling raakte het slachtoffer gewond. Volgens de rechtbank zal het slachtoffer, mede door het litteken, er blijvend aan worden herinnerd.

Naast de werkstraf heeft de rechtbank A. reclasseringscontact opgelegd. A. moet daarnaast aan het slachtoffer van de steekpartij bijna 400 euro betalen en 374 euro schadevergoeding aan de Turkse vereniging. Een inmateriële schadeclaim van de buurvrouw is afgewezen.

Het OM had een onvoorwaardelijke celstraf geëist die overeenkwam met de tijd die de man al vastgezeten heeft: veertig dagen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.