Bewoners Binnenhaven IJmuiden willen duidelijkheid parkeren

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Ze kochten hun nieuwbouwhuis inclusief een plek in een parkeergarage. Maar nu die garage voor ruim 450 auto’s meer dan zeer waarschijnlijk niet wordt gebouwd, willen de bewoners op De Binnenhaven in IJmuiden weten waar ze aan toe zijn.

Voorzitter van de kopersvereniging Leon Bouwmeester wil een brief opstellen voor de bewoners met de laatste informatie en die huis aan huis verspreiden. ,,Veel mensen willen weten waar ze aan toe zijn’’, zo heeft hij begrepen. ,,We moeten maar bekijken of we individueel projectontwikkelaar Synchroon benaderen of als collectief.’’

De 32 eigenaren van nieuwbouwhuizen aan Appelboomstraat, Appelboompad, Tuindersstraat en Velserduinweg kochten huis én een parkeerplek in de garage.

De grote parkeergarage zouden Synchroon en zorgaanbieder Zorgbalans realiseren onder een gezamenlijk project dat ze wilden bouwen. Deze multifunctionele accommodatie mislukte echter om financiële redenen. Het stuk grond van twee hectare tussen Zeeweg, Velserduinweg en Appelboomstraat ligt sinds 2007 braak.

Synchroon en Zorgbalans werken nu aan een nieuw plan op het terrein, met zorgvoorzieningen en appartementen. Wel met minder woningen en dus minder parkeerplaatsen én wat beide partners betreft zonder de parkeergarage, meldden ze in de IJmuider Courant.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.