Opnieuw gedoe rond woonschip in Zijkanaal B

Carlo Nijveen
Velsen-Zuid

Fedde Bleijs moet bij de bestuursrechter de beslissing van Rijkswaterstaat kunnen aanvechten om zijn woonschip uit Zijkanaal B (Velsen-Zuid) weg te halen. Die strekking heeft een amendement dat het Velsense gemeenteraadslid Beryl Dreijer donderdagavond haar collega-raadsleden wil voorleggen.

De gemeenteraad moet een beslissing nemen over een bestemmingsplan voor recreatiegebied Spaarnwoude. Bij dat bestemmingsplan hoort een zogenoemde nota van zienswijzen. Dreijer wil een deel van deze nota buiten de vaststelling laten, omdat Bleijs zijn woonplek anders officieel zou kwijtraken.

Als haar wijzigingsvoorstel wordt aangenomen, krijgt de woonschipbewoner alsnog de kans juridisch zijn gelijk te halen. Dreijer: ,,De afgelopen jaren is Bleijs bureaucratisch van het kastje naar de muur gestuurd. Rijkswaterstaat verwees naar de gemeente Velsen en Velsen weer naar Rijkswaterstaat.’’

Een woordvoerster van de gemeente Velsen wilde woensdag geen commentaar geven op het gedoe rond het woonschip, omdat de raad zich daarover nog moet uitspreken.

Bleijs: ,,Ik lig al tien jaar in de clinch met Rijkswaterstaat. Ik verblijf nu noodgedwongen tijdelijk elders. Mijn schip is in opslag. Wat ik wil? Mijn oorspronkelijk woonplek terugkrijgen.’’ Een andere Velsenaar zag zijn woonschip vorige week ook al uit Zijkanaal B verdwijnen op last van Rijkswaterstaat. Hij kondigde toen aan voorlopig in een tent bij zijn ligplaats te gaan bivakkeren.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.