Havenfestival trekt duizenden bezoekers [video]

Duizenden bezoekers op Havenfestival. Foto Saskia Knegtering

Duizenden bezoekers op Havenfestival. Foto Saskia Knegtering

Klimmen tegen de scheepswand bij het Loodswezen. Foto Saskia Knegtering

Klimmen tegen de scheepswand bij het Loodswezen. Foto Saskia Knegtering

Lokale toppers. Foto Saskia Knegtering

Lokale toppers. Foto Saskia Knegtering

1 / 3
Saskia Knegtering
IJmuiden

De geur van de haven, het decor van oude gebouwen met daarin een bonte mix van cultuur en nautische elementen. Het Havenfestival is ook dit jaar een evenement dat duizenden mensen naar de Trawlerkade trekt.

Dit jaar is het thema 'IJmond verbindt'. Een mooie illustratie van dat thema is de 'Drijvende diva', een zangeres die al drijvende in de vissershaven de ene na de andere serenade zingt.

Langs de hele Trawlerkade laten organisaties en artiesten zaterdag zien wat ze in huis hebben. Waar je ook komt, bijna overal word je als bezoeker uitgenodigd om mee te doen. Wie lef heeft, klimt tegen een scheepswand bij het Loodswezen. In een speciaal tuig voetje voor voetje naar boven en daar een bel luiden. Dan abseilend weer naar beneden.

En zoals bij elke versie van het festival is het ook dit jaar bij Lunchroom Bart afgeladen vol met mensen die dol zijn op het Nederlandse levenslied dat daar door lokale toppers wordt gezongen.

In de vrieshal van Kloosterboer gaat voor bezoekers een wereld aan Noordzeevis open. ,,Kijk, dat is de biefstuk van de zee'', zegt een oma wijzend op een enorme zeeduivel waar haar kleindochter gefascineerd naar kijkt.

Gloedvolle optredens

Op diverse podia wordt de hele dag door muziek gemaakt. Door bijvoorbeeld de twee vrouwen van 'Vuile huichelaar'. Met knotsgekke acts krijgen ze de handen op elkaar.

Lees maandag het complete verslag in de IJmuider Courant.

Hier op de site vindt u verder nog veel sfeerfoto's en misschien bent u ook nog op de foto gezet voor ons bezoekersalbum.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.