Twee gewonden bij aanrijding in Velsen-Zuid

Twee gewonden bij aanrijding in Velsen-Zuid. Foto Ko van Leeuwen

Twee gewonden bij aanrijding in Velsen-Zuid. Foto Ko van Leeuwen

Ron Amesz
VELSEN-ZUID

Een verkeersongeval tijdens de ochtendspits leidde dinsdagochtend op de Rijksweg in Velsen-Zuid tot twee gewonden. Twee dames reden in tegengestelde richting van elkaar tussen Velserbroek en Velsen-Zuid toen de automobiliste komende uit Velsen-Zuid de oprit naar de A208 wilde nemen. Ze zag hierbij haar tegenligger over het hoofd.

De auto's raakten elkaar zo hard dat één van de auto's een zwaai van bijna 180 graden maakte. Een auto komende vanaf de afrit van de A208 werd ook nog even aangetikt. Een vrijwillige brandweerman uit Beverwijk zag het voor zijn ogen gebeuren en belde meteen de ambulance en brandweer.

Beide dames zijn door brandweer- en ambulancepersoneel voorzichtig uit de auto getild en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft het ongeval in kaart gebracht.

Verkeer komende vanuit de Velsertunnel in de richting IJmuiden liepen enige vertraging op. Een medewerker van Rijkswaterstaat had één van de rijstroken afgezet. De politie regelde het verkeer bovenop de kruising.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.