Concert Felison Brass

Felison Brass in concert. Foto pr

Felison Brass in concert. Foto pr

Mitzie Meijerhof
Velsen-Noord

Brassband Felison Brass geeft op zondag 20 december een kerstconcert in de R.K. Sint Jozefkerk te Velsen-Noord. Dat doen zij met medewerking van het R.K. Gemengd koor Sint Jozef, en het koor Between.

Het kerstconcert wordt gehouden onder het mom van een benefietconcert, met als doel geld bijeen te brengen voor het onderhoud van de R.K. Sint Jozefkerk.

Gemengd koor Sint Jozef en Between en Felison Brass, zullen ieder een eigen bedrage leveren aan dit concert. Ook wordt er gezamenlijk opgetreden en kan er door het publiek worden meegezongen tijdens de samenzang. Hiervoor is een speciaal kerstrepertoire uitgezocht.

Het Gemengd koor Sint Jozef is opgericht in 1967 en staat onder leiding van Dirigent Friedus van Kaam en het koor wordt begeleid door Organist Ria Burger. Het koor verzorgt de zang tijdens de Eucharistievieringen in de Sint Jozefkerk en ook wordt er tijdens huwelijksmissen, uitvaartdiensten gezongen. Het Gemengd koor Sint Jozef zingt vooral de traditionele liederen en het Gregoriaans.

Ouders

Dat koor Between is opgericht in 2000 door de ouders van de kinderen die bij het kinderkoor zongen. En het koor staat onder leiding van dirigente Truus Scheirlinck en wordt begeleid door Jean Claude Vieillard.

Het gemengd koor Sint Jozef bestond al, net als het kinderkoor Sint Jozef. Daar tussenin bestond niets totdat Between opgericht werd. Vandaar de naam Between. Het koor zingt één keer in de veertien dagen en heeft tot doel het zingen van de modernere kerkmuziek. Dit zullen ze dan ook laten horen tijdens dit kerstconcert.

Brassband Felison Brass is opgericht in 1959 en staat onder leiding van dirigente Patricia Geertse. De doelstelling van de vereniging is mensen binnen en buiten de regio bekend maken met het fenomeen brassband door middel van optredens en andere activiteiten. Felison Brass bestaat uit +/- 35 gemotiveerde amateurmuzikanten.

En de vereniging vertegenwoordigd mensen uit alle leeftijdsgroepen met diverse achtergronden die in ieder geval één ding gemeen hebben en dat is de passie voor de muziek die ze maken. Felison Brass repeteert één keer in de week en treedt meerdere malen per jaar op binnen en buiten de regio.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.