’Schade gevel Dekamarkt Santpoort-Zuid vormde geen gevaar voor bovenburen’

Dekamarkt Santpoort-Zuid.© Cyclomedia

Milo Lambers
Santpoort-Zuid

De schade die vorig week ontstond aan het pand van het filiaal van Dekamarkt aan de Bloemendaalsestraatweg 167 in Santpoort-Zuid vormde geen gevaar voor de bewoners die boven de supermarkt wonen. De woningen hoefde niet te worden ontruimd.

Dat zegt een woordvoerder van de Detailresult Groep, waar de DekaMarkt onderdeel van uitmaakt.

,,De schade bestond uit loslatende voegen in de gevel, waardoor sommige stenen los in de gevel zaten. De schade veroorzaakte geen gevaar voor onze medewerkers of de bewoners erboven, maar dit was wel voldoende reden om de ontstane schade te herstellen.”

Vervolgens was de supermarkt twee dagen gesloten. Klanten van de winkel werden ter plaatse door personeel naar de nabijgelegen filialen in Santpoort-Noord, Velserbroek en Bloemendaal doorverwezen. Sinds zaterdagmiddag is de winkel weer open.

De woordvoerder geeft aan dat er ook aan de binnenkant van het pand werkzaamheden hebben plaatsgevonden.

,,Omdat de winkel gesloten was voor klanten, hebben we ook direct de binnenkant van de winkel aangepakt om het pand weer in optimale staat te brengen.”

Voordat de werkzaamheden aan de parkeergarage aanvingen werden er door archeologen van de gemeente restanten van een blekerij gevonden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.