Velsense scholen vrezen verlies noodlokalen

Redacteur IJmuiden
Velsen

Velsense basisscholen die over meer lokalen beschikken dan strikt nodig is voor het aantal leerlingen, lopen kans noodlokalen kwijt te raken. De gemeente heeft geteld hoeveel kinderen er daadwerkelijk op iedere basisschool zitten. Met de schoolbesturen wordt nu overlegd welke school noodlokalen op welk moment moet afstaan.

Van De Vuurtoren in IJmuiden is al zeker dat de school op beide locaties (Koningsplein en Heerenduinweg) twee noodlokalen kwijtraakt. Dat gebeurt vanaf het nieuwe schooljaar. Op beide locaties zijn dan zes lokalen plus peuterspeelzaal beschikbaar voor acht groepen. De school moet daarom noodgedwongen combinatiegroepen maken om alle kinderen kwijt te kunnen in de lokalen.

De gemeente gaat niet in op de vraag welke scholen nog meer worden getroffen door de laatste leerlingentelling. Vanwege de vakantie zijn de schoolbesturen niet bereikbaar.

Het leerlingenaantal in heel Velsen, dus ook op De Vuurtoren, daalt door een demografische ontwikkeling. Er zijn simpelweg minder kinderen. In Velsen daalt het aantal leerlingen met ongeveer 3,5 procent per jaar, meldt de gemeente.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.