Velison Wonen 100ste bedrijf dat ’Goed op weg’ is

Van onze verslaggever
Velsen

IJmond Bereikbaar verwelkomt Velison Wonen als 100ste bedrijf bij de campagne ’Goed op weg’. Nu de sluiting van de Velsertunnel dichterbij komt, is het belangrijk voor IJmond om de spits te ontlasten.

IJmond Bereikbaar helpt bedrijven in de IJmond hun medewerkers te stimuleren om waar mogelijk de auto te laten staan en over te stappen op de fiets of het openbaar vervoer.

Ton van der Scheer, voorzitter van Stichting IJmond Bereikbaar, is zeer tevreden met het verloop van de campagne tot nu toe: „In april 2015 is de pilot van de campagne ’IJmond Bereikbaar – Goed op weg’ met tien enthousiaste bedrijven uit de regio afgerond. In minder dan een jaar tijd is het aantal bedrijven dat mee doet opgelopen tot 100. Een unicum op het gebied van mobiliteitsprojecten.” Ruim 1800 werknemers fietsen inmiddels met regelmaat naar hun werk en nog eens 50 werknemers maken gebruik van de IJmond Shuttles die vanaf station Beverwijk naar de bedrijventerreinen Wijkermeer en de Pijp rijden. Uitbreiding van het aantal shuttles staat gepland, onder andere vanaf station Driehuis richting bedrijventerrein Broekerwerf. Velison Wonen uit IJmuiden is het 100ste bedrijf dat zich heeft aangesloten: „Onze organisatie ligt aan het Sluisplein.

Ondanks dat mensen weten dat de sluizenroute niet handig is om als alternatief te gebruiken, zullen ze het toch proberen. Met alle verkeersopstoppingen van dien. Wij stimuleren onze medewerkers nu al om op de fiets te komen. Dan zijn ze er in de tijd dat het echt lastig wordt met de auto al aan gewend.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.