Pensionado verloot schilderijen in bieb IJmuiden

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Mari de Ligt (86) uit Santpoort-Noord verloot drie van zijn schilderijen in de bibliotheek in IJmuiden. De schilder hoopt zo de bibliotheek populairder te maken.

De Ligt is zijn leven lang verslingerd aan de bieb. ,,Mijn zussen sleepten mij er al mee naar toe toen ik klein was. Ik leerde er lezen toen ik zes jaar oud was.’’

Deze bibliotheekvestiging verdient volgens de man extra aandacht. ,,De plek heeft zoveel te bieden. Niet alleen rekken vol boeken. Hier kun je ook plaatsnemen in de koffie- of kinderhoek. Bovendien is er een filmzaaltje.’’

De 86-jarige kreeg voor elkaar wat hij wilde: deze maand hangen ongeveer veertig kunstwerken van De Ligt in de bibliotheek.

,,Op deze manier laat ik zien dat ik mij nooit verveel, ook al ben ik al vijfentwintig jaar met pensioen.’’

,,Ik hou van tuinieren, fietsen, reizen en bridgen.’’ Sommige van deze liefhebberijen vormen ook het thema van zijn schilderijen. Zo zijn er bij zijn tentoonstelling schilderijen te zien van het IJmuiderstrand, de havens en de bollenvelden, plaatsen waar hij graag voorbij fietst.

Drie van de kunstwerken worden verloot. Het betreffen de werken met het wintergezicht van de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid, een schildering van het paardenstandbeeld op de rotonde van Santpoort-Noord en de afbeelding van een clown.

Mensen die willen meedingen naar een schilderij, kunnen een briefje inleveren bij de balie van de bibliotheek. Als de expositie is afgelopen worden de winnaars van de kunstwerken bekendgemaakt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.