Programma zomerfestival De Kennemerlaan Leeft!

Van onze verslaggever
IJmuiden

Het zomerfestival De Kennemerlaan Leeft! houdt woensdag tot en met zondag een groot deel van IJmuiden en omstreken in zijn greep. Het spektakel heeft voornamelijk plaats in deze winkelstraat, meer specifiek bij het Kennemerplein.

WOENSDAG 20 JULI

De woensdagmiddag (15-17 uur) staat in het teken van kinderactiviteiten op het Kennemerplein voor jeugd van 5 tot 12 jaar.

Er komt onder andere een open podium waar kinderen voor publiek kunnen optreden met zang of dans, samen met Loe Boe de zingende koe. Verder kunnen kinderen mee doen aan tal van activiteiten, zoals dansspelletjes of dansen met de kinderdisco.

Je kunt je laten schminken en, last but not least, komt clown Coco Christal, onder andere bekend van KiKa, om te laten zien hoe goed hij kan goochelen met zijn goochelshow. Ook is er een springkussen.

’s Avonds is er de Rijwielspecialist KOK wieler Ronde van IJmuiden. De wedstrijd begint om 18 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De renners rijden vijftig rondes via de Kennemerlaan, Burgemeester Rambonnetlaan, Edisonstraat en Edisonplein.

Na een korte pauze is het tijd voor een titanenstrijd tussen de renners van de sportklasse. Ook zij rijden vijftig rondes van ongeveer 1,2 kilometer over het parcours.

Muziek op woensdag

Op het podium Kennemerplein zijn van 20 tot 23.30 uur optredens van Agogo Feestjes, Dennis Kroon, Britney de Looft en Daan van Putten.

DONDERDAG 21 JULI

Donderdag wordt de Rabobank IJmond Kortebaan van IJmuiden gereden op de Kennemerlaan. De wedstrijden beginnen 13 uur (start eerste omloop 13.30 uur) en de finish is tussen 18 en 19 uur.

Goklustigen kunnen terecht bij de totalisator aan de zuidkant van de Napier. De draverij is tussen het Marktplein en het Kennemerplein. Zowel aan de zuid- als aan de noordkant van de Napierstraat komt een toiletvoorziening tijdens de kortebaan.

Muziek op donderdag

De artiest Jamento staat tussen 20 en 23 uur op het podium op het Kennemerplein.

VRIJDAG 22 JULI

Vrijdag start 11 uur het Beachvolleybal Toernooi op het Kennemerplein. Deze tak van sport is momenteel hot. Het toernooi is ook helemaal volgeboekt. Nieuw is het onderdeel Verenigingsmarkt van 17 tot 20 uur. Verenigingen uit de IJmond krijgen via deze markt de kans om vanuit een gratis beschikbaar gestelde kraam of grondplek hun vereniging onder de aandacht van de bezoekers te brengen.

Muziek op vrijdag

Op het podium op het Kennemerplein staan onder meer DJ Miss Behaven en The Dirty Daddies. Het muzikale gedeelte duurt tot 24 uur.

ZATERDAG 23 JULI

Op de Kennemerlaan is een jaarmarkt. Het programmaonderdeel start 10 uur. Winkeliers en standhouders staan zij aan zij over een lengte van meer dan een kilometer. Er is een rokerij met vers gerookte vis, curiosa en oude ambachten. De horeca pakt uit met verschillende terrassen op de Kennemerlaan. Daarnaast is van 11 tot 17 uur op het Kennemerplein een Zand Voetvolleytoernooi.

Muziek op zaterdag

Het muzikale gedeelte (van 20 tot 24 uur) ligt in handen van DJ Misshave en The Happening, featuring Dennis Sintenie.

ZONDAG 24 JULI

De vierde editie van het zomerfestival De Kennemerlaan Leeft! wordt op zondag afgesloten met een food markt. Verschillende foodtrucks en kitchen on wheels staan op het Kennemerplein, inclusief terras. Er zijn originele gerechten, traditionele gerechten in een eigentijds jasje, gerechten gemaakt met passie, met een verhaal en met pure lokale ingrediënten. De culinaire verwennerij is van 14 tot 21 uur.

Muziek op zondag

Van 15 tot 23 uur zijn er optredens van Heer en Meester, featuring Susanne Alt (saxofoon) en Berenice van Leer (zang); Ivar Vermeulen, live met zijn band; Peter de Haas en als slotact Wolter Kroes met de 11-koppige Wolter Kroes Band.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.