Binnenbrug Middensluis beschadigd

© FotoKvL / Ko van Leeuwen

IJmuiden

De binnenbrug van de Middensluis in IJmuiden is in de nacht van maandag op dinsdag beschadigd. Een auto kwam klem te zitten toen de brug openging. Dinsdagochtend kan de brug niet worden gebruikt.

De auto was een bedrijfswagen van een beveiligingsbedrijf. De bestuurder schatte de situatie niet goed in en werd opgesloten tussen de slagbomen.

Omdat de sluismeester niets in de gaten had, draaide hij de brug open. De auto kwam klem te zitten tussen de stoep en balustrade van de brug.

© FotoKvL / Ko van Leeuwen

De bestuurder raakte niet gewond. Zijn auto moest blijven staan tot Havenbedrijf Amsterdam, onderhoudsbedrijf Spie, Rijkswaterstaat en een bergingswagen er waren.

Het lukte het draaimechanisme van de rem te krijgen waarna de bergingswagen de brug een stukje heeft dicht getrokken. Hierna kon de auto worden weggehaald.

De brug is open gezet in afwachting van inspectie bij daglicht. Scheepvaartverkeer kan zo de sluis gebruiken. Autoverkeer moet de buitenbrug gebruiken, maar heeft wel een vertraging van ruim een half uur bij het schutten.

(Foto’s Ko van Leeuwen)

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.