Stem hier op de IJmonder van het jaar

Stem hier op de IJmonder van het jaar
IJmond

Eigenlijk zijn het allemaal winnaars: de veertien genomineerden voor de IJmonder van het Jaarverkiezing 2017. Wie de bevlogen betogen van alle ambassadeurs leest, kan niet anders dan concluderen dat zij allemaal een plek op het podium in het Kennemer Theater verdienen op de verkiezingsavond 5 februari. Toch kunnen er maar zes finalisten door en daarom is de hulp van het publiek nodig om een eerste selectie te maken waarna een deskundige jury uit het zestal een winnaar zal kiezen.

(Onderaan dit artikel kunt u uw stem uitbrengen.)

De IJmond is vol van bedrijvigheid, bevlogenheid en betrokkenheid met de medemens. Dit jaar kent de lijst genomineerden een zeer jonge kandidaat, namelijk de 10-jarige Ricco Bos die door een zonnige cameralens de wereld om zich heen op een positieve manier vastlegt.

Muzikaal

De 22-jarige Elena Nicolaas laat een andere kijk op de wereld zien door depressies in beeld te brengen om daarmee het taboe te doorbreken. Mohamed el Younech is de kandidaat die op muzikale wijze kanker als scheldwoord de wereld uit wil helpen en Nicolette Koopen hoopt mensen bewust te maken van de risico’s van xtc-gebruik.

Zeehonden

Dan is daar Dave de Koning die zich met zijn familie heeft ’gegeven voor de zeehonden’. Al jaren zetten zij zich - dag en nacht - in voor deze dieren. Ronald Vlieland kreeg de wereld enthousiast om 62 uur ononderbroken te tennissen voor kinderen met het zeldzame Rettsyndroom.

Stem hier op de IJmonder van het jaar
Deze gemeenten maken de verkiezing IJmonder van het Jaar mede mogelijk.

Molenman

Zeewierpionier Sjoerd Laarhoven en vrijwillige afvalman Toon van Wijnen werken op eigen wijze aan een groene en schone wereld. En Richard de Leth inspireert mensen aan een gezond levensstijl te werken.

Decorbouwer Ad de Vries, Telstaricoon Peter Zoontjes, molenman Hans van Tiggelen, sportinitiator José Grit en ondernemersverenigingsvoorzitter Ton van der Scheer: de IJmond is in al haar facetten vertegenwoordigd. Het is duidelijk: de keuze is enorm.

Verkiezingsstrijd

Tot woensdag 10 januari 00.00 uur kan er gestemd worden door onderstaand stemformulier in te vullen. Wie de feestelijke verkiezingsavond in het Kennemer Theater op 5 februari wil bijwonen, kan dat bij het stemmen kenbaar maken. Kortom, de verkiezingsstrijd kan vanaf zaterdag echt beginnen.

Scroll op de lijst kandidaten om alle deelnemers te zien

Meer nieuws uit IJmond