’We zetten JOP in IJmuiden niet zomaar ergens neer’

Pascal van Dongen
IJmuiden

Tijdens een bijeenkomst van het wijkteam Zee- en Duinwijk afgelopen juli werd de plaatsing van het JOP (jongeren ontmoeting plek)(-gebouwtje) besproken. Het gaat om een voormalig rookhok van PWN dat beschikbaar is gesteld voor de wijk.

Een aanwinst op zich ware het niet dat niemand het gebouwtje met hangjongeren voor zijn neus wil. Talloze mogelijke plekken werden besproken en de onrust in de wijk was een feit. Ina de Vos, voorzitter van het wijkplatform legt uit.

,,Er is in de wijk één jongeren ontmoetingsplek -bij De Dwarsligger- en we hebben meerdere groepen jongeren. Mooi dus dat we nog zo’n hok hebben gekregen juist omdat je de groepen vooral niet bij elkaar moet zetten. We zijn nog druk bezig om een geschikte plek te vinden voor de tweede hangplek. Achter de Orionflat is bijvoorbeeld een optie. Achter de zandberg vlak bij de Nederlandse Reddingsbrigade.

Geluid

Daar zijn omwonenden niet blij mee. We weten uit ervaring dat geluid gedragen word door water en gebouwen. Dat je op drie hoog letterlijk kunt verstaan wat er beneden wordt gezegd. En daar hebben ook de jongeren natuurlijk geen zin in. Die willen het liefst uit het zicht hun plekje hebben.

Tijdens de volgende wijkteambijeenkomst komt de plaatsing weer aan de orde. Mensen kunnen er vanuit gaan dat de hangplek niet zomaar ergens wordt neergezet. Dit zal gebeuren in samenspraak met bewoners en met de jongeren’’, aldus De Vos.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.