Werk verplaatst zich naar Zeeweg

De afgelopen dagen werd de laatste hand gelegd aan de nieuwe rotonde.

De afgelopen dagen werd de laatste hand gelegd aan de nieuwe rotonde.© foto Ron Pichel Fotografie

Susanne Moerkerk
Velsen

De vernieuwde Waterloolaan is klaar. Een opluchting voor de vele automobilisten die vastliepen als zij ’s morgens en ’s middags over de Stationsweg IJmuiden in of uit moesten geraken.

Het wegopbrekingsleed is nog niet helemaal geweken. De werkzaamheden verplaatsen zich westelijk. De komende weken is de Zeeweg vanaf de Slingerduinlaan tot aan de kruising Heerenduinweg en later een deel van de Heerenduinweg afgesloten.

Midden-eiland

Deze werkzaamheden zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tussen de Minister van Houtenlaan en het zwembad worden de fiets- en voetpaden aangepakt. Om ongevallen als gevolg van verhoogde stoepranden te voorkomen, wordt alles zoveel mogelijk op dezelfde hoogte gebracht. Ook wordt het zebrapad halverwege de Heerenduinweg vervangen door een oversteek met een midden-eiland. Overstekende voetgangers kunnen zo in etappes de Heerenduinweg oversteken.

Scooters

In de huidige situatie moeten brommers net na de kruising Zeeweg-Heerenduinweg het fietspad op. Daarbij moeten ze over losse klinkers in de berm, met nogal wat hoogte verschillen. Op de route IJmuiden uit, moeten de brommers invoegen in het verkeer. Deze situatie gaat veranderen. Na de herinrichting van de Zeeweg en de Heerenduinweg, moeten scooters voortaan op de weg rijden.

Het verkeer wordt omgeleid via de De Noostraat en de Minister van Houtenlaan. Daar kunnen de omgeleide weggebruikers meteen gebruik maken van de nieuwe rotonde. Buslijn 3 wordt ook omgeleid.

Duinhof

Bezoekers van Begraafplaats Duinhof kunnen vanaf de nieuwe rotonde de busbaan oversteken en zo hun bestemming bereiken. Brommers en fietsers worden omgeleid via de Leeuweriklaan, de Merellaan, de Nachtegaallaan en de Zeeweg.

Het werk gaat ongeveer een maand duren, medio september moet deze derde fase zijn afgerond. Dan wordt direct gestart met fase vier, waarin een deel van de Heerenduinweg wordt aangepakt.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.