Hondenbelasting Velsen omlaag

Hondenbelasting Velsen omlaag.

Hondenbelasting Velsen omlaag.

Redacteur IJmuiden
velsen

De onroerendezaakbelasting voor woningen en bedrijven in Velsen gaat in 2014 alleen met het inflatiepercentage van drie omhoog. De afvalstoffenheffing gaat ook ietsje omhoog, twee procent. De rioolrechten daarentegen gaan naar beneden (7,5 procent) evenals de hondenbelasting (ruim vijf procent). Gesubsidieerde instellingen krijgen er één procent bij.

Geen geldzorgen voor de gemeente Velsen. De begroting voor de komende jaren laat zwarte cijfers zien. In 2015 wordt weliswaar een tekort van 1,3 miljoen voorzien, maar in 2014 is er een overschot van 1,9 miljoen. Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor die schommeling op te vangen: het overschot van ’14 niet helemaal uitgeven maar gedeeltelijk bewaren om het tekort van ’15 te dekken.

,,Een sluitende begroting met ambitie’’, zegt een tevreden financieel wethouder Ronald Vennik (PvdA) over de cijfers van de komende jaren. ,,We kunnen blijven investeren in dingen die de gemeenteraad belangrijk vindt. We hebben geen begroting gemaakt die de boel kapotbezuinigt maar juist een waar financieel evenwicht in zit en de mogelijkheid om dingen te doen die werkgelegenheid stimuleren.’’

Lees vrijdag meer in IJmuider Courant.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.