Wethouder Vennik (Velsen) stopt na verkiezing

Ronald Vennik.

Ronald Vennik.© archieffoto

Susanne Moerkerk
Velsen

Wethouder Ronald Vennik stopt na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 met de Velsense politiek.

Het bestuur van de PvdA Velsen laat dat weten. Naast Vennik zullen ook PvdA’ers Marianne Poen (fractievoorzitter) en raadslid Karel Ockeloen na de verkiezingen niet terugkeren in de gemeenteraad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anneke van Wijngaarden van het bestuur van de partij zegt de drie te gaan missen. ,,Het zijn heel waardevolle mensen, met veel lokale kennis en verstand van zaken. Harde werkers. We gaan ze missen, maar respecteren de afweging die ze hebben gemaakt.’’

Karel Ockeloen

Karel Ockeloen© foto United Photos / Toussaint Kluiters

Voorzitter

Het bestuur verwacht goede opvolgers te vinden. De afdeling heeft binnenkort ook een nieuwe voorzitter nodig, omdat Martijn Mewe zich beschikbaar heeft gesteld voor de nieuwe gemeenteraad. Een commissie is in gesprek met alle kandidaat-raadsleden. In oktober hoopt de partij de lijst en de lijsttrekker voor de verkiezingen te kunnen presenteren.

Hülya Kat

D66 Velsen moet het na de verkiezingen gaan stellen zonder raadslid Hülya Kat. Ze blijft wel actief voor de partij, maar zal naar Amsterdam verhuizen. Sinds 2010 zit Kat in de gemeenteraad, dit voorjaar deed ze voor de partij een gooi naar een zetel in de Tweede Kamer.

Hülya Kat

Hülya Kat© PR D66 Velsen

Lijsttrekker Annette Baerveldt betreurt het besluit: ,,We zullen afscheid nemen van een sociaal bewogen raadslid met een landelijke ambitie. Gelukkig is zij voor de partij niet verloren en gaat zij haar talenten inzetten in Amsterdam.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.