Appeltaartbakwedstrijd: er is nog plek!

Heel Velsen bakt appeltaart op zaterdag 14 oktober. Inschrijven kan nog tot zaterdag 7 oktober.

Heel Velsen bakt appeltaart op zaterdag 14 oktober. Inschrijven kan nog tot zaterdag 7 oktober.

Wie meedoet, kan bakken met de appeltaartmix van de molen.

Wie meedoet, kan bakken met de appeltaartmix van de molen.

1 / 2
Evelien Engele
Santpoort-Noord

Er is nog plek om mee te doen aan de bakwedstrijd Heel Velsen bakt appeltaart op zaterdag 14 oktober in molen De Zandhaas.

Voor deelnemers uit Velsen én omgeving, voor beginnende en gevorderde bakkers, kinderen en volwassenen. De kinderronde begint om 12.00 uur, de volwasseneronde om 14.00 uur. Aanmelden kan tot en met zaterdag 7 oktober bij De Zandhaas. Wie dat wil, kan bij inschrijving een mix voor appeltaart krijgen om die voor de wedstrijd te gebruiken. Deelnemers worden gevraagd hun recept op papier mee te nemen zodat recepten en taartpunten deze middag uitgewisseld kunnen worden.

Inschrijven

Molen De Zandhaas is van donderdag tot en met zaterdag open van 10 tot 17 uur. Adres is: Wüstelaan 83, Santpoort-Noord.

Jury en deelnemers

Eerder vertelde bakker Peter Kuin over het misschien wel honderd jaar oude familierecept. Hij wil best delen uit welke ingrediënten het familierecept bestaat, maar de verhoudingen zijn geheim. De recepten in het appeltaartboek van Janneke Philip daarentegen zijn publiek geheim zoals de gevulde appelbollen, een aanrader van de redactie.

Bijzondere deelnemers zijn de drie zusjes Sarah (8), Kate (7) en Lauren (5) Koning uit Santpoort Noord. De appelboom in de tuin telt precies zes appels: drie voor hun gezamenlijke taart en drie voor de appeltaart van opa Jaap die ook meedoet.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.