Boek van industriepredikant

Tata Steel. archieffoto

Tata Steel. archieffoto

Redactie IJmuider Courant
Velserbroek

,,De Verlichting heeft voor opheldering gezorgd, maar geen atheïst van mij gemaakt. Ook ben ik geen theïst gebleven.'' Dat schrijft Roel Pomp uit Velserbroek, oud-industriepredikant bij Hoogovens, in zijn pas verschenen boek Lichtgelovig.

Wat weten we van God? Is hij een verzinsel van mensen? Zou hij ook bestaan als er nooit mensen waren geweest? In het spoor van dichters en denkers, van theologen en filosofen zoekt Pomp een weg naar iets of iemand groter dan alles wat is, waar hij 'ja' tegen kan zeggen. Hij komt op zijn weg allerlei godsbeelden tegen, hij struikelt erover, ruimt ze op en zoekt verder. Heeft de student Roel, nu op ruim tachtigjarige leeftijd, een leven later, het antwoord gevonden?

Tegen de achtergrond van een ingrijpende ervaring in de Tweede Wereldoorlog en de tragische dood van zijn oudste zoon, enkele jaren geleden, schrijft Roel Pomp over de vragen van lot en dood in een mensenleven. Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Free Musketeers in Zoeterwoude, telt 250 pagina's , kost 17,95 euro en is te bestellen via de boekhandel en bij de schrijver: roelpomp@zonnet.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.