Waterpret bij Heerenduinen

In het zwembad is het altijd feest.

In het zwembad is het altijd feest.© Foto archief

Zwembad de Heerenduinen aan de Heerenduinweg in IJmuiden heeft zowel binnenbaden als buitenbaden.

De buitenzwembaden en het recreatiebad binnen zijn open van 10.00 tot 17.00 uur tot en met 3 september. In het wedstrijdbad kunnen tot en met 3 september banen gezwommen worden tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 11.00 en 17.00 uur kun je er recreatief zwemmen. Een kaartje voor de jeugd kost 4,70 euro en een kaartje voor volwassenen kost 5,20 euro. Gemeente Velsen heeft verschillende regelingen speciaal voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Daar hoort ook het polsbandje voor zwembad de Heerenduinen. Kinderen van 10 tot 18 jaar kunnen jaarlijks een polsbandje voor het zwembad krijgen. Dit polsbandje geeft recht op 10 keer toegang tot zwembad de Heerenduinen. Kijk voor meer informatie op: Digitaal Loket Velsen en klik op ’Inkomensaanvulling’.

Buitenbaden

Het zwembad heeft buiten een trimbad van 25 x 15 meter en een peuter- en kleuterbad. Naast zwemmen kun je ook heerlijk spelen op de grote lig- en speelweide. Er staan korfbalpalen, zijn discgolfpoles en meerdere speelattributen. Je kunt er beachvolleyballen, er is een tafeltennistafel en een speedmintonveld. In het peuter- en kleuterbad staan diverse spuitattributen en een waterpaddestoel.

Binnenbaden

Ook binnen is er een wedstrijdbad van 25 x 15 meter met springplank en een drenkelingen detectiesysteem. In het wedstrijd is de watertemperatuur 30° C, er is een hotwhirlpool 35° C, een wildwaterkreek, bruisbanken, een waterval, een waterspeeltafel en jetstreams. Een waterglijbaan van wel 66 meter en voor de kleintjes een peuterglijbaan.

Wie zin heeft in discozwemmen moet wachten tot vrijdag 8 september. In het recreatiebad wordt regelmatig discozwemmen georganiseerd voor de jeugd van 6 t/m 14 jaar van 18.00 t/m 21.00 uur. Met een echte dj en de nodige licht- en lasereffecten.

IJsje

In sportcafé De Duinen kunnen zwembadbezoekers terecht voor een koffie en een ijsje, lunch en snacks. Het café is open op maandag van 09.30 tot 22.45 uur. Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot en met 23.30 uur. Op zaterdag en zondag van 09.30 tot 17.30 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.