Design kopen van Carina Riezebos voor Guatemala

Voorbeeld van glaswerk van Carina Riezebos.© eigen foto

Mitzie Meijerhof
Velsen-Noord

Onlangs was er een aardbeving in Guatemala. Vlakbij de plaats waar de Velsen-Noordse Carina Riezebos voor stichting Habitat for Humanity huizen heeft gebouwd. Wie een glaswerk van haar koopt stuurt 20 euro naar het rampgebied.

Riezebos is lid van het team ’Hammers & Heels’ dat regelmatig pumps inwisselt voor bouwschoenen. Het team bestaat uit succesvolle vrouwen, moeders en echtgenotes die zich bewust zijn van hun eigen kracht en geluk. Dit gevoel willen ze overbrengen op vrouwen in ontwikkelingslanden. Habitat stelt: een goed en veilig huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent ook betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Habitat vindt huisvesting een basisrecht.

Ze zijn net terug van een bouwreis naar Sri Lanka, twee jaar geleden waren zij in Guatemala. ,,Omdat je het gebied goed kent, heeft de aardbeving ons extra geraakt. Vlakbij Antigua werden dorpen uit het niets overspoeld met lava en hete as. De inwoners moesten rennen voor hun leven. De paniek en de ontreddering is immens. Ouders die hun kinderen kwijt raakten in de paniek. Mensen kwamen vast te zitten achter rotsblokken en ander puin. Nu het stof een beetje neerdaalt wordt de omvang van deze natuurramp pas goed zichtbaar.

Op dit moment zijn negenenzestig doden geborgen en worden nog ongelooflijk veel mensen vermist’’, legt Riezebos uit.

De huizen die door Habitat zijn gebouwd zijn gespaard gebleven. ,,Andere families zijn er zwaar getroffen. Duizenden mensen zitten in onze noodopvang. We zijn een actie gestart voor noodpakketten en onderdak. We willen de mensen in Guatemala zo snel mogelijk weer op eigen benen krijgen. Om nog meer geld binnen te krijgen verkoop ik een glaswerk dat 65 euro kost maar nu 40 euro. De helft gaat naar Habitat. Zo kunnen mensen iets van mij kopen en steunen het goede doel.’’

Bestellen via: c.riezebos@me.com.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.