Activiteiten voortaan gekoppeld aan cruisekalender

Een cruiseschip van Aïda in de IJmondhaven. Archieffoto United Photos

Een cruiseschip van Aïda in de IJmondhaven. Archieffoto United Photos

Anneke Wijsman
IJmuiden aan Zee

Evenementen op de Kennemerboulevard worden voortaan gekoppeld aan het bezoek van cruiseschepen aan de IJmondhaven. De passagiers kunnen daardoor dichtbij hun ligplaats vertier vinden. Op hun beurt vormen de imposante cruiseschepen een extra attractie voor de bezoekers van de activiteiten op de boulevard.

De braderieën worden komend seizoen dan ook niet meer om de twee weken gehouden maar op de cruisekalender afgestemd.

,,Passagiers hebben nu weinig meer keus dan op de bus stappen en kilometers verder, buiten Velsen hun geld uit te geven’’, zegt evenementenorganisator Johan  Sieraad van de  Stichting IJmuiden Centraal. ,,We merkten vorig jaar dat passagiers de rommelmarkt prachtig vonden die er toen toevallig was. Daar gaan we ons nu meer op richten, vooral op de schepen van Aïda.’’

Klassiek concert

Naast de vertrouwde evenementen staan er ook totaal nieuwe attracties op het programma Zoals een botenbeurs, een draaiorgeldag en Marina Classica, een klassiek concert met het podium bij de haven en de boulevard als tribune. De oldtimershow, die vorig jaar op één dag werd gehouden, gaat naar drie dagen.

Nieuw is ook het tweedaagse goochelevenement. Aan de goochelwedstrijd op Eerste Pinksterdag is een prijzengeld van 1.000 euro voor de beste drie verbonden. Overdag is er de wedstrijd, ’s avonds zijn er optredens in de horecagelegenheden op de boulevard. Tweede Pinksterdag komt de jeugd aan bod. Kinderen kunnen met goocheldoos onder de arm raad en uitleg vragen aan de ervaren artiesten.

Botenbeurs

De botenbeurs voor de gewone man, is min of meer een protest tegen het verdwijnen van de buitententoonstelling van de Hiswa uit IJmuiden. ,,Zie het als een steek onder water. Wij mikken niet op de grote jachten, maar op visbootjes, sloepen en grachtenbootjes’’, meldt Sieraad.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.