Sharona Bakker door op horden

Sharona Bakker (links)

Sharona Bakker (links)© Foto: EPA

ANP
LONDEN

Sharona Bakker heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 100 meter horden bij de WK atletiek. De IJmuidense moest wachten tot de laatste serie en hopen dat ze bij een van de vier tijdsnelsten hoorde. Haar vijfde plaats in de eerste heat was niet goed genoeg voor rechtstreekse plaatsing, maar haar tijd van 13,12 wel.

Bakker kon haar geluk niet op. Haar carrière is door de vele blessures aan met name haar achillespezen nooit tot volle wasdom gekomen. ,,Ik wil zo graag laten zien waartoe ik echt in staat ben. Dat is me eigenlijk nog nooit gegund’’, zei ze in de catacomben van het Olympisch Stadion, waar ze nerveus op de afloop van de eerste ronde wachtte.

Ook deze zomer verhinderde haar broze pezen een ideale voorbereiding. Ze liep vroeg in het seizoen de limiet voor de WK (12,97), maar kon daarna nauwelijks nog wedstrijden lopen. Voor Londen heeft ze een pijnstillende injectie gekregen. ,,Ik mis ritme, dat merkte ik wel. Er was al een hapering na het startschot en onderweg kwam ik niet helemaal goed uit bij een horde. Dus ik ben hartstikke blij dat ik de halve finales mag lopen.’’

Nadine Visser plaatste zich eenvoudig. De atlete, die in Londen als zevende eindigde op de zevenkamp, rende in haar heat naar de tweede plaats in 12,96 en was zeker van directe plaatsing.

Visser sprak van een ontspannen race. ,,Enkele dagen herstel na een zevenkamp heb je wel nodig, dus ik ben zeer tevreden dat ik makkelijk liep en niet hoefde te pushen.’’ De halve finales staan voor vrijdagavond op het programma.

Voor Eefje Boons, de derde Nederlandse op de 100 horden, was de eerste ronde het eindstation. De jonge atlete werd zevende in haar heat, liep 13,34 en was daarmee uitgeschakeld.

De halve finales staan voor vrijdagavond op het programma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen