Dijks: ’Balen van die tegengoal’

Monne Reitsma m.reitsma@hollandmediacombinatie.nl
Velsen-Zuid

Om aanspraak te maken op de vierde plek, dit seizoen waarschijnlijk het hoogst haalbare voor de vrouwen van Telstar in de eredivisie, moest er vrijdagavond worden gewonnen door de Velsense vrouwen. Het nog puntloze PEC Zwolle kwam op bezoek. Telstar slaagde niet in zijn opdracht. Na een matig duel was de eindstand 1-1.

Beide ploegen werkten een plichtmatige eerste helft af. Kansen waren er nauwelijks. Telstar kwam niet verder dan een te hoog schot van Babiche Roof, terwijl Zwolle middels Esmee de Graaf een simpel door keepster Kelly Steen op te rapen schotje had.

,,Het was lastig spelen in de eerste helft. Zij stonden met elf speelsters op hun eigen helft en dan moet je wel veel kwaliteit hebben om dat stuk te spelen. Wij kwamen er niet doorheen”, blikte Telstar-trainer Gideon Dijks na afloop terug.

De eerste minuten van de tweede helft gaven meer strijd te zien dan in de voorgaande drie kwartier. Na een klein uur spelen kreeg Telstar enkele aardige mogelijkheden. Franca van de Kuilen veroverde zelf de bal, maar zag haar inzet met moeite gekeerd worden door Zwolle-keepster Nadja Olthuis.

Kort daarop schoot Linda Bakker in het zijnet en was Lotte Hopman bijna van afstand succesvol. Het was een kwestie van tijd voordat de openingstreffer zou vallen. Het was Katja Snoeijs die de score wist te openen.

Dijks: ,,Over het eerste half uur van de tweede helft ben ik dan ook zeker tevreden. Het was mooi dat ons doelpunt toen viel. We wisten meer druk te zetten en konden daardoor scoren.”

Raak

Waar Telstar vorige week een 0-2 voorsprong in en tegen Heerenveen niet wist vast te houden, ging het vrijdag op eigen veld weer fout. Bij de eerste de beste kans na rust van Zwolle was het meteen raak. Kirsten Bakker kopte de bal binnen. Dijks zal met zijn speelsters de opnamen nog wel eens terugkijken.

Er gingen meerdere speelsters niet geheel vrijuit bij de tegentreffer. In de blessuretijd ontsnapte Telstar nog aan een grotere deceptie. Judith Frijink ging helemaal alleen af op keepster Steen. De Zwolse aanvalster schoof de bal echter naast het doel. Daardoor bleef het gelijkspel uiteindelijk staan.

,,Het is balen van die tegengoal. Deze groep verdient echt beter. De sfeer in de groep is goed en er is prima getraind. Dan moet je jezelf ook wel belonen. Maar aan de andere kant zijn we een opleidingsteam en ik hoop dat als we de beelden hebben doorgenomen, de speelsters hier van leren.”

Zaterdag 8 oktober staat voor Telstar de volgende thuiswedstrijd gepland. FC Twente komt naar Velsen. Doordat het Rabobank IJmond stadion dan niet beschikbaar is, wordt uitgeweken naar het complex van Velsen in Driehuis.

Telstar: Steen. Duppen (35. Zijlma), Ursem Kok, Visser, Hopman, Roof, Van der Velden, Bakker, Snoeijs en Van de Kuilen (70. Admiraal).

PEC Zwolle: Olthuis, Van Os, Bakker, Van Vilsteren, Doejaaren, De Graaf (74. Bennink), Bruinenberg, Scheggetman, Borg, Giesen (81. Van Daelen), Frijink

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen