Nachtje logeren in KLM MD11 vliegtuig

Frans van den Berg
Schiphol

Dit is de ultieme droom van iedereen die gek is van vliegtuigen: slapen in een vliegtuig op Schiphol! Het is een samenwerking tussen KLM en Airbnb.

's Werelds grootste aanbieder van privé accommodaties heeft namelijk een unieke accommodatie die je kunt boeken: een afgedankte MD11 van KLM, volledig in als pop-up hotel, waar tussen 28 – 30 november overnacht kan worden. De MD11 maakte al 3.675 vluchten over de hele wereld, maar krijg eind november een tijdelijke nieuwe bestemming voordat het toestel in Amerika wordt gesloopt. Het vliegtuig blijft natuurlijk aan de grond staan. Met een totale oppervlakte van 366 m2, een speelruimte voor kinderen, twee volledig ingerichte keukens, een luxueuze master bedroom, acht wc's om uit te kiezen, een eigen bibliotheek en een grote privé bioscoop is dit een unieke overnachting voor maximaal vier personen.

Stunt

Het is niet de eerste keer dan Airbnb met zo'n bijzonder pop-up hotel komt, al eerder werd een winkel van IKEA in Australië omgetoverd als slaapplek en zo ook het Franse Chateau Chenonceau.

Om ook kans te maken op de overnachting in het vliegtuig, ga je naar de website van Airbnb, klik je op 'contact host' en kies je één van de drie beschikbare nachten (28 – 30 november). Daarbij moet ook worden aangeven waarom en wie je daar wil logeren. Daarna is het een kwestie van heel veel geluk hebben! Er worden uiteindelijk drie winnaars geselecteerd door Airbnb. Winnaars uit het buitenland worden door KLM ingevlogen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.