Verkeer rond IJmuiden staat bijna stil door sint, ongeval en wegwerk

Foto Ko van Leeuwen

Foto Ko van Leeuwen

Ron Amesz
ijmuiden

Het verkeer vanuit IJmuiden is zaterdagmiddag bijna geheel tot stilstand gekomen. De route over de sluis was onbereikbaar vanwege de intocht van Sinterklaas. Daarnaast zijn in verband met asfalteringswerkzaamheden de toegangswegen boven de Velsertunnel slechts beperkt bruikbaar. De route naar de A22/A9 is afgesloten.

Vanwege een spoedreparatie aan een rooster in de Velsertunnel is de westbuis afgesloten. Verkeer in beide richtingen heeft in de oostbuis elk een rijstrook ter beschikking.Toen zich kort voor half twee een ongeval voor deed in deze buis kwam het verkeer vrijwel geheel tot stilstand. In Velsen-Zuid stond het verkeer tot aan het Pontplein. Veel automobilisten haakten af en dachten via de Van Tuylweg richting Driehuis om te rijden. Deze kwamen echter op de Minister van Houtenlaan al in de file te staan. Ook op de IJmuidense Zeeweg en Heerenduinweg was sprake van file.

Drie kwartier na het ongeval was de tunnelbuis weer vrij en kwam het verkeer langzaam op gang. Ondertussen is Sinterklaas op weg naar het stadhuis en is de route over de sluizen weer bereikbaar. Naar verwachting zullen alle route nog wel de nodige vertraging geven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.