Torenvalken bij Tata Steel te zien via webcam

Velsen-Noord

Niet alleen een kolonie oeverzwaluws op het terrein van staalbedrijf Tata Steel is live te volgen via webcam. Vanaf maandag is ook een nest torenvalken op het kantoorgebouw van de R&D-afdeling van de onderneming te volgen.

Voor het volgen van de torenvalken en de oeverzwaluwen: www.tatasteel.nl/natuurwebcam.

De valken hebben een nest gebouwd in een niet meer in gebruik zijnde pijp bovenop het gebouw. Ook de oeverzwaluwkolonie is nog steeds live te volgen. Nog meer goed nieuws voor de natuurliefhebber: in een wegberm bij de fabriek voor verpakkingsstaal is vorige week een bijzondere ontdekking gedaan.

Er staan op deze plek tussen twee wegen en een spoorlijn maar liefst honderden exemplaren in bloei van drie verschillende orchideeënsoorten: hondskruid, moeraswespenorchis en rietorchis (zie foto).

© Foto Tata Steel

Hoogstwaarschijnlijk komt dit door het aanpassen van het maaibeheer. Er wordt waar mogelijk later gemaaid, zodat de plantensoorten meer kansen krijgen.

Samen met natuurbeheerder PWN werkt Tata Steel aan het vergroten van de soortenrijkdom op het terrein en in de aangrenzende natuurgebieden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.