60 seconden: Gijs

Patricia Jimmink

Kent u die mop van die twee die een stedentrip naar Lille zouden maken? Inderdaad ze gingen niet.

Wij houden de wacht bij onze zieke kater Gijs. Inmiddels mag onze Britse korthaar, zonder staart en met overbeet, gerust een raskat worden genoemd. Als we de rekeningen opmaken komen we deze zomervakantie niet verder dan Uddel.

Er zullen mensen zijn die de liefde voor hun huisdier anders beleven, maar voor ons is Gijs een dierbaar familielid die al elf jaar vooral veel plezier heeft gebracht.

We zullen u niet vermoeien met zijn medisch dossier, maar we blijven hoop houden dat hij ook dit voorjaar weer de tuin omspit. Omdat wij een doorlopende annuleringsverzekering hebben toch maar eens geïnformeerd naar de voorwaarden.

De kans dat we voor vergoeding in aanmerking zouden komen was eigenlijk nihil. Toch maar gebeld. ’Ach, wat lief dat u thuisblijft voor uw zieke dier’, sprak de medewerkster van de verzekering meelevend.

’Ik heb ook huisdieren en ik zou het net zo doen. Ach weet u wat, u praat met zoveel liefde over uw kat, ik maak van Gijs gewoon een persoon dan komt u wel in aanmerking voor teruggave. U krijgt het bedrag van uw reis binnen drie dagen teruggestort. Heel veel sterkte met dat arme beestje.’

Daar werden we even stil van. Wat een mooi gebaar. En nu beter worden Gijs, gozer!

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.