Met z'n allen de Boléro spelen voor jarige Toermalijn

Anneke Wijsman
Driehuis

Directeur Ilse Schoens van basisschool De Toermalijn in Driehuis moet een paar keer slikken als donderdag Ravels beroemde Boléro over het schoolplein schalt.

De 270 leerlingen van basisschool De Toermalijn trommelen, rammelen en tikken het ritme van dit beroemde stuk. Groep acht rapt en een band gevormd door leerlingen, leerkrachten en ouders speelt de melodie.

Het is één van de hoogtepunten van de dag waar de kinderen al weken naartoe hebben geleefd en gewerkt. In de klassen werd het feest uitgebreid voorbereid.

Zo werden met Eke Wijngaard van het Kunstencentrum Velsen bijzondere versieringen gemaakt. En met Jantje van der Wurff werd per groep het muziekstuk ingestudeerd.

Een gespecialiseerd bedrijf leverde op bestelling een modern schoollied met een K3-achtige sound.

Gelukkig blijft het droog op deze feestdag, want niet alleen het muziekdeel vindt buiten plaats. Ook de picknick met hotdogs. Terwijl de kinderen op het ene plein van eten worden voorzien, kunnen hun ouders op het andere plein een broodje mee-eten.

Directeur Ilse Schoens en adjunct-directeur Susanne Verbeek staan ijs te scheppen voor de kinderen in hun nieuwe t-shirts in de kleuren van de school, die twintig jaar geleden ontstond uit de fusie van de Marie Boreel-school en de Engelmundusschool.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.