Per Tall Ship naar PreSail IJmond

Pieter van Hove
IJmuiden

Het is nog steeds mogelijk voor vaarliefhebbers tussen de 15 en 25 jaar om een meerdaagse trip te maken met een Tall Ship. De finish is in IJmuiden, daags voordat het nautisch evenement PreSail IJmond losbarst.

Organisator Windseeker, gespecialiseerd in trainingsreizen voor jongeren, huurt twee Tall Ships te huren: de driemastschoener Eendracht en de Morgenster, een dwarsgetuigd zeilbrik. Op beide schepen is plaats voor 36 opvarenden.

De Eendracht vertrekt 8 augustus vanuit IJmuiden. De bestemming is niet bekend, zegt Monique Touw van Windseeker. De deelnemers van de Eendracht komen 15 augustus in IJmuiden aan. Voor deze tocht geldt een speciale jongerenprijs van 475 euro. Dit is inclusief overnachtingen en volpension.

Degenen die kiezen voor de Morgenster moeten eerst per trein afreizen naar het Duitse Rostock. In deze havenplaats is dan het nautisch evenement Hanse Sail aan de gang. Op 9 augustus vertrekt de Morgenster vanuit Rostock naar IJmuiden.

Deze reis kost 575 euro, inclusief overnachtingen en volpension. Daarbij komt nog een bedrag van veertig euro voor de treinreis naar Rostock. Voor aanmeldingen: 020-6880462, info@windseeker.org of www.windseeker.org.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.