Club Beeckestijn eert festivals

Publiek bij Beeckestijnpop. Foto: United Photos/Robin van Lonkhuijsen.

Dagmar Aarts
Velsen-Zuid

Club Beeckestijn viert op de vooravond van Beeckestijnpop traditiegetrouw een belangrijke gebeurtenis uit de muziekgeschiedenis. Dit jaar zijn dat de legendarische festivals in de periode 1967-1970.

De festivals uit die periode zorgden voor de doorbraak van de popmuziek naar het grote publiek en naar de commercie. Vele bands, die nu allemaal in ons geheugen gegrift staan, stonden toen nog aan de vooravond van hun doorbraak. Dit jaar is het precies 45 jaar geleden dat wellicht de bekendste van deze festivals plaats vond, Woodstock. Maar het begon al eerder. In 1967 vond Montereypop plaats en dat festival wordt alom gezien als het hoogtepunt van the summer of love. Ook in Nederland ontstond een festival cultuur. Pinkpop ontstond in 1970, maar het grootste en belangrijkste festival was het Holland festival.

Tijdens Club Beeckestijn zullen zo’n veertig regionale muzikanten muziek laten horen van artiesten die op deze festivals hebben opgetreden. Maar er zullen volgens de organisatie zeker ook verrassingen tussen zitten. Club Beeckestijn zoekt altijd de pareltjes op uit de popgeschiedenis.

’Club Beeckestijn celebrates the legendary festivals’ heeft plaats op het festival terrein van Beeckestijnpop in de bekende OXY-tent op vrijdag 6 juni. Deur open: 18:30 uur. Einde rond 22:00 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.