Dierentehuis Kerbert hoopt op extra schoonmakers

Foto United Photos/Rob van Wieringen

Foto United Photos/Rob van Wieringen

Ies van Rij
IJmuiden

Het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden kampt aan het begin van de ’zomerspits’ met een tekort aan vrijwilligers. Het gaat vooral om tijdelijke krachten die willen helpen bij het schoonmaken van honden- en kattenverblijven, zegt verzorgster Priscilla Kallo.

De medewerkerskrapte bij het dierentehuis aan de Heerenduinweg wordt met name veroorzaakt doordat er in het asiel wegens de vakantieperiode geen stagiairs van scholen rondlopen, verduidelijkt Kallo.

,,Vrijwilligers die helpen bij het uitlaten van honden hebben we genoeg. Ook melden zich hier flink wat mensen die katten willen knuffelen. Maar het schoonmaken van dierenverblijven, daar hebben mensen vaak weinig of helemaal geen zin in.’’

Bij Kerbert Dierentehuis zijn er de afgelopen dagen alleen al zestien pensionhonden en twintig ’logerende’ katten binnengekomen, aldus Kallo. ,,We verzorgen hier af en toe noodgedwongen meer pensiondieren dan waarvoor we officieel plek hebben.’’

De opvang aan de Heerenduinweg moet zich uiteraard ook over flink wat asieldieren ontfermen. Bijvoorbeeld katten, die op straat worden aangetroffen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.