Zieke IJmuidenaar Dennis gaat hoe dan ook naar VS voor behandeling [video]

Marieke de Kok
IJmuiden

Dennis ’t Hart uit IJmuiden gaat nog voor de zomer naar Amerika voor de behandeling aan zijn liquorlek waardoor hij dagelijks veel pijn heeft. Nee, het totaal benodigde bedrag is nog niet binnen, maar de tijd is rijp.

Een ticket, een verblijfplaats, een visum, een huurauto. Dennis ’t Hart en zijn vrouw Renske zijn druk bezig hun reis voor te bereiden. Hoe lang de reis duurt, is onduidelijk. In principe betaalt de verzekeraar in elk geval het diagnosetraject.

Bob de Vries, voorzitter van de stichting United for Dennis: „Of de behandeling ook betaald wordt is nog niet helemaal duidelijk. Als blijkt dat die in principe ook in Nederland kan, betaalt de verzekeraar niet voor behandeling in Amerika.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In dat geval wil de familie die behandeling in Los Angeles zelf betalen. „Wij zijn daar bij de beste experts en we willen ook graag dat de behandeling door diezelfde experts gebeurt. In de VS is men gewoon veel verder op dit gebied.”

Voetbaltoernooien

De stichting denkt dat er anderhalve ton nodig is voor Dennis’ reis. Dat geld is er nog niet, er staat nu zo’n 85.000 euro op de rekening. Toch gaat de reis hoe dan ook door.

„We hebben nog wel wat ijzers in het vuur. Er komen nog twee voetbaltoernooien aan en een fietstocht naar Santiago de Compostella. De online veiling loopt door, daar komen elke week weer nieuwe producten op te staan. Dus we weten dat er nog wel wat geld gaat binnen komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tegelijkertijd zegt Bob dat de situatie voor Dennis verslechtert. „Hij is gewoon op en het gezin eigenlijk ook. Het moet nu echt, ook al weten we niet precies hoe alles zal verlopen. Misschien moeten we bijleggen.”

Spaarpotjes

Afgelopen maanden zijn bij het gezin niet in de koude kleren gaan zitten. Ineens staan in alle winkels spaarpotjes voor Dennis, op straat hangen posters en het gezin wordt herkend. „Dit is heel heftig voor het gezin, het heeft veel impact.”

Alhoewel het gezin de bekendheid lastig vindt, wil Bob ook graag een compliment geven. „IJmuiden leeft zo ontzettend mee en dat is prachtig om te zien. Ik weet niet of er in andere plaatsen zo vrijgevig geld geschonken zou zijn. Er is al 85.000 euro binnen en dat is ontzettend veel geld.”

In juni zit Dennis dus in Amerika, vrouw en drie jonge kinderen gaan mee.

„Afgelopen 2,5 jaar heeft het gezin deze - laten we het maar toestand noemen- ook als gezin beleefd. De behandeling is de laatste strohalm, niemand weet hoe Dennis terugkomt. Dus ook dit willen Dennis en Renske graag als gezin meemaken en dat begrijp ik.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.