Tata Steel: het kan nóg beter

Pieter van Hove
IJmuiden

Het gaat weer de goede kant op met de vestiging van Tata Steel in IJmuiden. Het bedrijf maakte vorig jaar meer dan 340 miljoen winst, de rollen staal - vooral voor de automobielindustrie - vinden gretig aftrek.

Verder tevredenheid onder het personeel en de bonden over de nieuwe cao. Een arbeidsovereenkomst die binnen recordtijd is afgesloten. En bovendien ligt daar een mooie premie in de vorm van een maandsalaris extra op de medewerkers te wachten. In juli krijgt het personeel dit bedrag bijgeschreven op de salarisstrook. Gaat het echt op alle fronten zo goed met het bedrijf?

Directievoorzitter Theo Henrar noemt de winst een mooi resultaat. ,,Maar verder kijkend naar onze performance, zien we dat onze betrouwbaarheid beter kan’’, schrijft hij aan het personeel. Want: ,,Betrouwbaarheid is een belangrijke waarde binnen ons bedrijf. Dan hebben we het over betrouwbaarheid richting onze klanten. Zij moeten erop kunnen rekenen dat wij hen op tijd leveren wat ze besteld hebben.

Dat staal de juiste kwaliteit heeft en dat we een snel en adequaat antwoord hebben op al hun vragen. Betrouwbaarheid is ook een belangrijke waarde richting onszelf. Het is belangrijk dat we ons aan het plan houden dat we met elkaar hebben afgesproken.

We kúnnen het beter, voor onszelf, maar vooral voor onze klanten. Onze winst is nog niet zo duurzaam als we zouden willen’’, aldus Henrar.

De directievoorzitter geeft aan dat de IJmuidense vestiging vorig jaar achter bleef op volume en precisie. ,,En de start van dit boekjaar is geen goede geweest. Door een combinatie van oorzaken, waaronder de stroomstoring en de problemen bij de Warmbandwalserij, lopen we achter op ons plan.’’

De komende maanden is de inzet van het personeel hard nodig, stelt hij. ,,Zodat we onze achterstand voor het eind van dit kwartaal kunnen inlopen. ’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.