PreSail IJmond begint al op 15 augustus

Pieter van Hove
IJmuiden

De festiviteiten van PreSail IJmond in de IJmuidense haven beginnen met het Havenfestival op zaterdag 15 en zondag 16 augustus. Op het hoofdpodium speelt zaterdagmiddag de funky Bigband Gabanza, opgevolgd door de rock-’n-roll-band Vezpa.

In de avond neemt de Amsterdam Bigband het stokje over met een swingend repertoire van bop, fusion, latin, afro, bossa nova en samba en met gastzangers uit IJmuiden. Verder zijn tijdens het gehele programma activiteiten voor kinderen. ’s Avonds is er vanaf 19 uur in de IJmuiden Stores optredens voor jongeren.

Het hoogtepunt van PreSail IJmond ligt op dinsdag 18 augustus met de binnenkomst van de Tall Ships in de havens van IJmuiden en Beverwijk. Blikvangers zijn de Kruzenshtern en de Sedov die in de IJmuidense Vissershaven komen.

Ook deze dag zit de culturele programmering overvol met bands, koren, straattheater en een uitgebreid kinderprogramma. PreSail IJmond wordt in beide havens spectaculair afgesloten.

In IJmuiden zijn er optredens van het Rex Orkest met hoogtepunten uit de succesvolle musical ‘Het Meisje van Velsen’. Volgens is het de beurt aan Ruth Jacott die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot een echte diva.

Daarna betreedt Krystl het podium. Deze in Santpoort geboren zangeres is inmiddels een bekende singer-songwriter.

Ook in Beverwijk krijgt het feest een spetterend muzikaal uiteinde met om 19 uur B-Brave, gevolgd door de 4Tuoze Matroze en als afsluiter de Blues Broers. De avond wordt afgesloten met een schitterend vuurwerk. De Sail In is de volgende ochtend om 9 uur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.