Flinke winstuitkering personeel Tata Steel

Susanne Moerkerk
Velsen-Noord

Het personeel van Tata Steel IJmuiden krijgt dit jaar een winstuitkering van 9,19 procent. Dat is flink meer dan de uitkering van bijvoorbeeld vorig jaar. Toen kregen de medewerkers 3,56 procent van hun bruto loon.

De 9,19 procent geldt alleen voor werknemers van de fabriek in IJmuiden, omdat de winstuitkering gebaseerd is op het bedrijfsresultaat van de staalfabrikant hier.

Volgens woordvoerder Robert Moens van Tata Steel komt de hogere uitkering voort uit de goede resultaten van het afgelopen jaar. De oorzaak van de stijging is lastig te duiden, maar komt volgens Moens deels door de aantrekkende markt en een groei in de vraag naar staalproducten.

Auto’s

Moens: ,,We hebben de afgelopen fors ingezet op innovatie en hoogwaardig staal. We hebben vorig jaar 35 nieuwe producten in de markt gezet. Met name de automobielindustrie is een belangrijke markt. We hebben een nieuw, sterker staal gemaakt. Een autofabrikant heeft daarvan minder nodig om een auto te bouwen. Dat maakt de auto lichter en dus zuiniger. In elke auto die momenteel in Europa wordt gemaakt zit wel een stukje staal van Tata Steel.’’

Op de werkvloer werd goed gereageerd op het bericht van de winstuitkering. Moens: ,,Uiteraard waren de mensen blij om dit te horen, ze hebben er hard voor gewerkt.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.