Velsense scholiere nog steeds thuis

Redacteur IJmuiden
Velsen

De 16-jarige scholiere uit Velsen die al sinds half februari thuis zit, is nog steeds niet naar school.

Maandag had moeder Esther van der Staaij een gesprek met onderwijswethouder Baerveldt van de gemeente Velsen. ,,Die zei dat de leerplichtambtenaar van de gemeente haar best deed’’, aldus Van der Staaij. ,,Nou, daar heb ik tot aan vandaag niets van gemerkt.’’

Haar dochter zat op gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid, maar moest onder meer vanwege psychische problemen naar een speciale school. Toen ze weer thuis kwam, vond de jeugdpsychiatrie dat ze gewoon naar school kon.

Het Felisenum meldde dat moeder Van der Staaij op zoek moest naar een andere school. Maar andere scholen lieten weten dat niet de moeder, maar het Felisenum dat volgens de regels moest regelen.

Van der Staaij werd van het kastje naar de muur gestuurd. Een beroep op de leerplichtambtenaar haalde niets uit.

De lokale partij LGV stelde na een artikel in de IJmuider Courant vragen aan burgemeester en wethouders. Die antwoorden dat het ongebruikelijk is dat een leerling maandenlang thuis zit zonder onderwijs. Ze voegen toe dat de leerplichtambtenaar ’conform de geldende instructies’ zorgt dat het meisje zo spoedig mogelijk ingeschreven wordt op een school. Dat antwoord dateert van 15 mei.

Maar er is nog geen enkele voortgang geboekt sinds de dag dat haar dochter thuis kwam, vertelt moeder Van der Staaij. ,,We zijn nog even ver. Ik word er moedeloos van.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.