Lekker 2014: geen grote verschuiving rondom Haarlem

’Op de drempel van de Top100’: Vis en Ko aan het Sparne. Foto Reinder Weidijk

Richard Stekelenburg
Haarlem

Lekker Top 100 van 2014 is voor de omgeving Haarlem een kwestie van: is het glas half-vol of half-leeg? De jaarlijkse lijst met beste restaurants kent geen opvallende klimmers in deze regio. Maar ook geen opvallende dalers.

De Bokkedoorns in Overveen is nog altijd de hoogst genoteerde in de omgeving Haarlem. Het sterrenrestaurant neemt nu de dertiende plaats in. Dat is wel twee plaatsen lager dan vorig jaar.

De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord stijgt daarentegen een plaatsje: van plek vijftien naar plaats veertien.

De andere twee restaurants uit deze contreien nemen dit jaar dezelfde positie op de lijst in als vorig jaar: Chapeau! in Bloemendaal staat op plek nummer 26 en ML in Haarlem op plek 91.

De Top 100 wordt ieder jaar samengesteld door culinair magazine Lekker. Dat verkoos dit jaar restaurant Inter Scaldes in Kruiningen (Zeeland) als beste.

Vis en Ko

Het Haarlemse visrestaurant Vis en Ko aan het Spaarne is dit jaar aangewezen als een van de runner-ups met uitzicht op een plek in de lijst van volgend jaar. Het restaurant wordt als een van de acht genoemd in de categorie ’Op de drempel van de Top100’.

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.