'Bezetting gevaarlijke IJmuidense kruising dreigt'

Carlo Nijveen
IJmuiden

Bewoners van de IJmuidense Zee- en Duinwijk dreigen de kruising Orionweg-Pleiadenplantsoen-Raafstraat te bezetten, na een zoveelste ongeval daar. Dat stelt wijkplatformvoorzitter Ina de Vos.

De Vos dringt wegens de klapper - dinsdagochtend - opnieuw aan op extra veiligheidsmaatregelen. Omdat de in hun ogen gevaarlijke verkeerssituatie door de gemeente Velsen niet adequaat wordt aangepakt, zouden buurtbewoners zich ’geschoffeerd’ voelen. De Vos: ,,Er móet wat gebeuren. Bij de kruising staan en hangen inmiddels wel waarschuwingsborden. Maar die borden helpen niet genoeg. Automobilisten komen vanaf de Orionweg regelmatig met een bloedvaart op het Pleiadenplantsoen af. Omwonenden van de kruising horen vaak gierende remmen. Daarom moeten er stopstrepen komen en nog meer borden. Dat is volgens mij een relatief goedkope oplossing. Vanuit de wijk wordt de roep om een rotonde steeds luider en wij zijn daar ook voorstander van. Hoewel zo’n rotonde ook niet alles oplost.’’ De Vos beklaagde zich na eerdere ongelukken enige tijd geleden eveneens bij de gemeente Velsen. ,,We zijn inmiddels 24 weken verder en hebben nog geen enkele reactie ontvangen. De frustraties zijn hoog’’, aldus de wijkplatformvoorzitter.

Op de kruising was het dinsdagochtend dus weer raak. Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s vielen voor zover bekend geen gewonden. Maar de auto’s raakten wel flink beschadigd. Een gemeentewoordvoerder stelt dat over de aanleg van een rotonde wordt nagedacht. Daarover moet nog wel overleg plaatshebben met de provincie Noord-Holland, aldus de zegsman.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.