Van der Maaten eerste keeper voor Telstar

De selectie van Telstar telt dertien nieuwe gezichten voor het seizoen 2018/2019.

De selectie van Telstar telt dertien nieuwe gezichten voor het seizoen 2018/2019.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Met het huren van de Argentijn Facundo Lescano en het vastleggen van Jordie van der Laan heeft Telstar deze week zijn gewenste aanvallers gekregen. ,,Natuurlijk is het doel play-offs halen. Maar dat kon wel eens een stuk moeilijker worden dan afgelopen jaar”, zegt trainer Mike Snoei, die de uitdaging niet uit de weg gaat.

,,Er is al gezegd dat dit de sterkste eerste divisie ooit is, en dat de uiteindelijke top zes al vaststaat en dan worden zelfs verschillende clubs nog buiten beschouwing gelaten. Iedereen begrijpt ook wel dat wij niet zomaar weer zesde worden”, aldus de trainer.

Telstar wordt ook niet snel in de top zes genoemd, maar toch zijn de ogen links en rechts open gegaan na het goede vorige seizoen. ,,Daar hebben we ook wel de prijs voor moeten betalen”, zegt Snoei. ,,Ik zat afgelopen zondag even televisie te kijken en zag Jerdy Schouten man van de wedstrijd worden bij Excelsior. Mohammed Osman speelde sterk bij Heracles en dan stond Andrija Novakovich ook nog eens in de spits bij Fortuna. Jongens die vorig seizoen allemaal voor Telstar speelden. We hebben getracht vervangers binnen te halen, die net zo gretig zijn en indruk gaan maken. We gaan er in ieder geval proberen iets moois van te maken.”

Ontbonden

Snoei heeft zijn selectie rond. Alleen Adham el Idrissi zou zich nog bij de selectie kunnen voegen. De voormalig international van Oranje Onder-18 speelde meer dan tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij als grote belofte gold. In januari 2017 werd zijn contract ontbonden. De aanvaller speelde afgelopen seizoen voor De Dijk. ,,We gaan de komende periode bekijken of hij bij Telstar past, want dat is een vereiste. En jongens moeten onze manier van spelen aankunnen.”

Dat dat niet bij iedereen lukte is ook duidelijk geworden. Het contract met aanvaller Floris van der Linden is ontbonden en ook de Fransman Joakim Balmy mag uitkijken naar een andere club. ,,Met Joakim zijn er te veel communicatieproblemen. Dat werkte niet lekker.”

Eer

Na een zeer geslaagde oefencampagne, er werd slechts eenmaal verloren, begint Telstar vrijdagavond aan een nieuw seizoen. Tegen RKC Waalwijk kan de ploeg aan de bak. ,,Het wordt lastig. Vorig seizoen hebben we uit kansloos verloren en thuis met moeite gelijkgespeeld”, blikt Snoei terug. ,,Er valt dus voor ons voldoende eer te behalen.”

Dat zal Telstar wel nog moeten doen zonder Lescano. Zijn overschrijving was niet op tijd binnen. Ook Dylan Mertens zal vanaf de zijkant toe moeten kijken. Hij raakte in het oefenduel tegen De Kennemers aan zijn rechter enkel geblesseerd en stond donderdag voor de eerste keer weer op het veld. Naar verwachting zal hij nog zeker tien dagen nodig hebben om met de groep mee te kunnen trainen.

Snoei en zijn staf hebben er voor gekozen om Sven van der Maaten vooralsnog eerste keeper te maken. ,,We hebben het gevoel dat Wesley Zonneveld na zijn blessureperiode nog wat tijd nodig heeft om zijn oude topvorm te bereiken.”

Invallers

Natuurlijk een teleurstelling voor de keeper die voor zijn blessure de vaste doelman van de Velsenaren was. Maar er zullen meer dompers zijn. ,,Er zijn enkele jongens die een uitstekende voorbereiding hebben gehad, maar vanavond niet spelen. Ik mag er maar elf opstellen. Maar dat houdt wel in dat we prima invallers op de bank hebben. We hebben wat wisselgeld achter de hand.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen