Op elfenjacht in bos van Santpoort-Noord

Dorien Knijnenberg
Santpoort-Noord

Weer eens wat anders: met tien cursisten op landgoed Duin en Kruidberg op elfenjacht. Wie geïnteresseerd is in ‘contact met een andere werkelijkheid’ kon afgelopen zaterdag, 10 mei, meedoen met een workshop ‘elfenwerk’ van IJmuidenaar Martijn van Weeren.

Elfenpoorten, elfenenergieën, ze bestaan, aldus intuïtief coach Van Weeren. ,,Je moet je er alleen wel voor openstellen.” De organisator legt aan het begin de cursisten het programma voor: ,,Ik ga jullie een aantal elfenpoorten in het bos laten zien, zodat je een goed beeld krijgt van de betekenis van deze poorten en hun bijbehorende energieën. We gaan ook kijken of we contact met elfen kunnen maken. Dan kun je zicht krijgen op zaken die in je leven spelen. Elfen kunnen voor genezing en ontspanning zorgen.”

Nou, dat belooft wat, vol goede moed gaat de groep na de koffie het bos in. Onderweg komt Martijn met een tip: ,,Wanneer je thuis elfen wilt zoeken, kun je het beste met volle maan het bos in. Dan is de kans op een ontmoeting het grootst.” Iemand wil weten waarom dat zo is. ,,Het heeft te maken met het feit dat je dan als mens ontvankelijker bent om iets te voelen of waar te nemen”, aldus Martijn. De cursist knikt. Dat is goed om te weten.

Bij een grote lindeboom wordt er een groet gemaakt: twee handen met de vingertoppen tegen elkaar en met de borst naar voren buigen. Leermeester Martijn wijst naar het mos op de grond: ,,Hier woont het zoete lindewezen, een boomgeest met een zachte vrouwelijke energie. Probeer maar of je die kunt voelen.” Karin uit Zwolle vertelt dat ze ‘de energie zich helemaal ziet verdichten vlak boven het mos’. Dat zou heel goed kunnen, beaamt een andere cursist. Martijn pakt er een sambabal bij waarmee hij een monotoon geluid maakt. Het is tijd om de boom een vraag te stellen. Het geluid helpt om in een soort trance te komen, bij sommige deelnemers gaan de ogen dicht. Monique uit Zwolle heeft een vraag gesteld. Of ze antwoord heeft gehad? ,,Dat houd ik liever voor mezelf”, zegt ze na enig nadenken.

Een van de hoogtepunten van de workshop is het bezoek aan een enorme boom op de heuvel. Met een klein duwtje omhoog kun je daar in staan. ,,Dit is een energieoplaadpunt”, legt Martijn uit. ,,Wil iemand de boom in om het te proberen?” Sommige cursisten maken van de gelegenheid gebruik. Kaay uit Hoofddorp voelde duidelijk dat hij energie kreeg: ,,Van mijn kruin tot aan mijn tenen, ik voel me lekker ontspannen nu.” Andere cursisten twijfelen om in de boom te gaan staan. ,,Probeer het anders een keer op eigen gelegenheid,”raadt Martijn zijn leerlingen aan. ,,Dan kun je daar je eigen weg in vinden.”

Karin uit Alkmaar is dat zeker van plan: ,,Ik ga nog een keer terug naar deze boom. Ga ik hier lekker op mijn gemak staan als niemand me ziet. Dan kan ik mezelf ook eens goed opladen.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.