VVD Velsen verontrust over beheer Forteiland IJmuiden

IJmuiden

De Velsense VVD-gemeenteraadsfractie maakt zich zorgen over het beheer van Forteiland IJmuiden.

Directe aanleiding zijn artikelen in IJmuider Courant en van onderzoeksplatform Follow the Money - afgelopen weekeinde - over vriendjespolitiek en belangenverstrengeling rond het historisch waardevolle museumcomplex.

VVD-fractievoorzitter Jeroen Verwoort wil dat B en W van Velsen onder meer opheldering geven over de vraag of de gemeente zitting heeft in de Raad van Toezicht van de stichting die het forteiland exploiteert.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook vraagt hij tekst en uitleg over de maatregelen die Velsen zegt te hebben genomen om een ’nieuwe constructie te verankeren’. Die weinig tot nietszeggende reactie gaf de gemeente afgelopen zaterdag in deze krant.

Verwoort probeert daarnaast te weten te komen of het college van b en w zich net als hij en zijn partijgenoten zorgen maakt over de nog altijd verontrustende signalen over het beheer van Forteiland.

,,De suggestie dat er sprake zou zijn van vriendjespolitiek deel ik niet direct’’, zegt Verwoort. ,,Maar er moet wel duidelijkheid komen, vinden wij. Ik hou van Forteiland. Het is in mijn ogen een van de mooiste stukjes IJmuiden.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.