Dag Samenwerking Rabobank Velsen wordt feestje

Redacteur IJmuiden
Velsen-Zuid

De Rabobank geeft een feestje en iedereen is uitgenodigd. De Dag van de Samenwerking komende zaterdag in het Tata Steel Stadion moet leuk en leerzaam zijn, en nog geld opleveren om goede ideeën te financieren ook.

,,We gaan coöperaties bouwen’’, vat Mathijs Smit, directievoorzitter van initiatiefnemer Rabobank Velsen en Omstreken, de dag desgevraagd in vier woorden samen. Samenwerking is het sleutelwoord, niet alleen binnen het gedachtegoed van de Rabobank maar ook voor de Verenigde Naties, dat 2012 heeft uitgeroepen tot het Jaar van de Coöperatie.

,,We hopen mensen te verbinden’’, zegt Smit, ,,die elkaar in het dagelijks leven mislopen. Het is de bedoeling dat die mensen samen dingen voor elkaar krijgen, die iemand in zijn eentje niet kan.’’

Zoals het uitvoeren van goede ideeën. Vier themagroepen, met vier ideeën die bijdragen aan de gemeenschap, strijden tijdens de Dag van de Samenwerking om steun. De themagroep Zorg maakt zich bijvoorbeeld sterk voor een ’navigatiesysteem’ door het doolhof van de zorg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.