Vrachtwagens met gevaarlijke lading in IJmuiden voor en tijdens Sail omgeleid

Carlo Nijveen
IJmuiden

Vrachtwagenchauffeurs die met gevaarlijke stoffen van en naar het IJmuidense havengebied willen rijden, worden voor en tijdens de komende editie van het nautische evenement Sail omgeleid.

Dat hebben B en W van Velsen beslist. Op vier dagen - 17 en 18 augustus én 19 en 23 augustus - moeten de truckers via de Minister Van Houtenlaan, de Zeeweg, de Heerenduinweg, de Kruisberglaan, Wouwenkoplaan, Planetenweg, Pleiadenplantsoen en de Raafstaat van en naar het havengebied zien te komen. De vrachtwagens met gevaarlijke stoffen worden met het oog op de verkeersveiligheid omgeleid, aldus het college van b en w.

Op 17 en 18 augustus wordt een deel van de Dokweg nog slechts in één richting berijdbaar. Op 19 en 23 augustus zal de Kanaaldijk volledig worden afgesloten, hebben burgemeester Franc Weerwind en zijn collegegenoten deze week besloten. Normaal gesproken rijden trucks met een ’linke’ lading via deze twee wegen.

Sail is het grootste nautische evenement ter wereld. Voordat de boten en schepen die aan het spektakel deelnemen in de Amsterdamse IJhaven zijn te bewonderen, varen zij langs IJmuiden. Naar verwachting zullen voor en tijdens Sail in totaal maar liefst zeshonderd vaartuigen zijn te zien.

Sail wordt om de vijf jaar gehouden. De IJhaven in de hoofdstad is vijf dagen het decor voor een levendig programma vol cultuur en nautische rijkdom.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.