Arjen Pals fietst in en voor Kenia

Annemiek Jansen
IJmuiden

IJmuidenaar Arjen Pals heeft er net een hele stevige fietstocht voor het goede doel opzitten. In oktober fietste hij de Kenya Classic, 400 kilometer door zuidelijk Kenia.

Doel van de tocht was om geld in te zamelen voor AMREF, ook wel bekend als de Vliegende Dokters. Volgend jaar oktober fietst Arjen weer mee en daarvoor trekt hij nu al aan de bel. Hij heeft namelijk 5000 euro aan sponsorgeld nodig. Dat geld, Arjen betaalt de reis en verblijfskosten zelf, komt allemaal ten goede aan het werk van AMREF in Kenia.

Wat doet AMREF precies?

Arjen: ,,AMREF levert een bijdrage voor een betere gezondheid in Afrika. Dat doen ze door gezondheidswerkers en ziekenhuizen in de regio actief te steunen. Met voorlichting, trainingen en onderzoek. AMREF richt zich met name op jonge vrouwen, op de gezondheid van moeder en kind. En dan kun je denken aan zaken als zwangerschapsbegeleiding en voorlichting op het gebied van anticonceptie. Het is vooral gericht op zelfredzaamheid, waardoor men daar uiteindelijk niet meer afhankelijk zal zijn van hulp uit het buitenland.”

Voordeel is dat met elke opgehaalde euro relatief veel kan worden bekostigd. Zo kan voor zestig euro al een fiets voor een gezondheidswerker worden betaald en voor driehonderd euro een kind met een hazenlip worden geopereerd.’’

Maar 5000 euro is natuurlijk een heel bedrag. ,,Met een beetje geluk lukt het me om met een paar maanden dat geld bij elkaar te verzamelen. Dan kan ik me daarna helemaal op de training voor de Kenya Classic richten”, aldus de sportieve IJmuidenaar.

Wilt u Arjen helpen?

Ga naar: www.kenyaclassic.com/arjen-pals

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.