Telstar laat veel kansen liggen

Monne Reitsmam.reitsma@hollandmediacombinatie.nl
Driehuis

Een 1-3 nederlaag tegen FC Twente lijkt een normale uitslag voor de vrouwen van Telstar. Zaterdag in Driehuis deden de Velsense vrouwen zich echter lelijk tekort tegen de regerend landskampioen. ,,We hebben een aardige pot neergezet, maar de meiden hebben zichzelf niet weten te belonen”, aldus trainer Gideon Dijks na afloop.

De trainer van Telstar zag zijn ploeg heel gedisciplineerd voor rust spelen. Twente had het meeste balbezit, maar ook de thuisploeg wist enkele malen gevaarlijk te zijn.

,,Ik heb in de rust tegen de meiden gezegd dat ik hartstikke tevreden was en dat ik eigenlijk ook wel een doelpunt verwachtte. Natuurlijk kan je tegen Twente besluiten om je helemaal in te graven en dan hopen op een 0-0 wedstrijd. Dat wil ik niet. Je moet altijd spelen om te winnen.”

Die boodschap begreep Telstar prima. In de eerste vijf minuten na rust drie grote mogelijkheden voordat Alex Baarda wel Twente-keepster Barbara Lorsheyd, vorig seizoen nog onder de lat bij Telstar, wist te passeren.

Laatste stuit

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Keepster Kelly Steen, die een prima eerste helft achter de rug had, kreeg een voorzet niet onder controle. Sabrine Ellouzi reageerde attent. Vijf minuten later was het zelfs 1-2 via Lineth Beerensteyn.

,,Het was een lage voorzet en ik leek de bal te pakken, maar door een laatste stuit op het gras schoot de bal toch weer los. Balen. Zeker omdat er wel wordt gezegd dat het mijn fout was”, blikte de onfortuinlijke Steen terug op de gelijkmaker.

,,Daarna sta je wel even te vloeken, maar je weet dat je het snel moet afschudden. Dat lukte aardig. Het was dan ook zuur dat die tweede van hen er snel achteraan kwam. Toch had ik op dat moment nog niet het gevoel dat we zouden verliezen. Het had ook niet gehoeven. We hebben echt wel voldoende kansen gekregen.”

Tekort

Dat laatste erkende Dijks ook. ,,Ik heb het niet bijgehouden, maar ik denk dat we een flinke lading honderd procent kansen hebben gehad.”

Met name spits Katja Snoeijs zal zaterdag regelmatig hebben teruggedacht aan de mogelijkheden die zij niet wist te verzilveren. ,,Je doet jezelf uiteindelijk weer tekort”, stelde Dijks, die vrijdag met zijn ploeg afreist naar PSV Eindhoven, dat vrijdag zijn eerste punten pakte door Achilles’29 met 0-5 te verslaan.

Telstar: Steen, Zijlma (86. Duppen), Kok, Ursem, Visser (86. Verleg), Roof, Hopman, Van der Velden, L. Bakker (44. Baarda), Snoeijs en Admiraal.

FC Twente: Lorsheyd, Erman, Waldus, Kerkdijk (34. Darnoud), Borgman, Onzia, Van den Goorbergh, Ellouzi, E. Bakker (68. B. Jansen), Roord (78. E. Jansen) en Beerensteyn.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen