Risico op een zeikstuk

blblb

blblb© friso bos

Friso Bos

Ik wil voorkomen dat abonnees gaan denken dat ik een ouwe zeur ben. Daarom viel mijn eerste idee voor dit stukkie dan ook af.

Dat had een column geworden die ging over fietsers. Die hebben namelijk allemaal grootheidswaanzin. Dat merk je goed op de rotondes buiten de bebouwde kom en vooral die in de Zeestraat - Binnenduinrandweg in Beverwijk.

Ze moeten stoppen en automobilisten voorrang geven. Vandaar de haaientanden op het fietspad. Nou dat kun je wel vergeten. Als je als automobilist niet stopt krijg je boze blikken en handgebaren. Ik denk dan altijd over die fietsers: Hoe gaat jouw kind straks het verkeersexamen halen? Enfin, dat idee viel dus af. Je wilt toch voorkomen dat je als notoire zeikerd wordt weggezet.

Mijn tweede plan ging over de Nobelprijs. Of beter gezegd; een stuk over degene die verantwoordelijk is voor het IJmuider sluizencomplex en dat we die hoognodig moeten nomineren voor een Nobelprijs.

Het plan om tijdens de sluiting van de Velsertunnel ook even de complete sluisroute open te breken en her en der chicanes aan te brengen met betonnen versperringen (waar fietsers die door rood over de Middensluis gaan dan weer voorrang denken te hebben) is grandioos. Tsja, ook daar zit een klein risico op een zeikstuk. Ik denk er dus nog maar even over na.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.