Werkstraf voor hennep bedrijfspand

Wessel Mekking
Haarlem

Een 34-jarige man uit Velsen-Noord heeft een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen vanwege grootschalige hennepteelt aan de Westerdreef in Nieuw-Vennep.

Youssef A. moet daarnaast ruim 236.000 euro betalen aan de staat, geld dat hij zou hebben verdiend met de hennepkwekerij, die was gevestigd in een bedrijfsruimte.

Daarnaast legde de Haarlemse rechtbank hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar.

Twee weken eerder was nog een werkstraf van 180 uur geëist tegen de Velsen-Noorder. De opgelegde ontnemingsvordering viel met 236.000 euro een stuk lager uit dan de eis van het openbaar ministerie. De rechtbank stelt dat vier keer is geoogst, terwijl het OM nog uitging van acht oogsten en daarmee een veel hogere opbrengst.

Volgens de rechters heeft A. zich ook schuldig gemaakt aan diefstal van water en elektriciteit, en ging het om een ’zeer professionele’ hennepkwekerij.

Het huurcontract van het bedrijfspand waarin in mei 2014 de kwekerij met meer dan zevenhonderd hennepplantjes werd aangetroffen, stond op naam van het bedrijf van de 34-jarige Velsen-Noorder. A. heeft nooit een verklaring willen afleggen over de kwekerij aan de Westerdreef. Hij bleef zich in stilzwijgen hullen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.