13-jarig meisje overleden na aanrijding in IJmuiden

1 / 5
Internetredactie
IJmuiden

Een 13-jarig meisje uit IJmuiden is zaterdagavond overleden aan de verwondingen die ze eerder op de dag opliep bij een aanrijding bij een zebrapad in haar woonplaats.

Het meisje werd rond 18 uur door een 46-jarige automobilist uit IJmuiden aangereden op de Planetenweg nabij de kruising met de Voermanstraat. Omstanders begonnen direct met reanimeren. Hulpverleners namen dat later over, op straat en in de ambulance.

Er landde een traumahelikopter voor het ongeval. De trauma-arts ging met de ambulance mee naar het ziekenhuis. Er kwamen ook meerdere politiewagens ter plaatse.

Alle hulp mocht niet meer baten.

Onderzoek

De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Op de plaats van het ongeval doen de verkeersongevallenanalisten van de politie onderzoek.

De bestuurder van de auto is meegenomen voor een verklaring, een standaardprocedure.

Het is niet duidelijk of het meisje werd aangereden bij of op de oversteekplaats. De toedracht wordt door verkeersongevallenanalisten onderzocht. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto’s: Ko van Leeuwen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.